השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: דבורה מורד

יוסי ברויער Comments Off on השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: דבורה מורד
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

תבשיל אורז ופירות יבשים לצד עוף מקסיקני

 

מצרכים:

 

  • 2 כוסות אורז
  • 4 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 4 שזיפים מיובשים
  • 4 משמשים מיובשים
  • 50 גרם חמוציות
  • רבע כוס מים רותחים
  • 6 גזרים חתוכים לרצועות דקות + כף סוכר
  • רבע כוס יין אדום מתוק

 

לעוף

 

מצרכים:

 

  • רבע כוס קטשופ מקסיקני של אוסם
  • כף דבש
  • שבבי צ'ילי (לא חובה)
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 2 כפות פירורית של אסם
  • בצל חתוך לטבעות

 

אופן ההכנה:

 

  1. את הפירות משרים ביין אדום כרבע שעה ומסננים.
  2. את האורז שוטפים ומבשלים עם כפית מלח במים רותחים 6 דקות ומסננים.
    בסיר שטוח שמים את השמן והבצל ומטגנים קלות
  3. לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים והגזר עם הסוכר ומאדים כ 20 דקות על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את האורז המסונן ואת המים הרותחים מכסים בנייר אפיה רטוב ומכסה ומבשלים למשך חצי שעה.
  5. בודקים מדי פעם שיש מעט נוזלים.
  6. מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והפירורית ומורחים על העוף מכל צדדיו.
  7. מסדרים את הבצל בתבנית ומעליו העוף המתובל ומפזרים בנדיבות מהפירורית.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.

 

הגשה:

 

מסדרים בצלחת את האורז ומעליו את הגזר והפירות היבשים ולצידו את העוף האפוי.

 

בתאבון.

 

ירקות ממולאים

 

בצל ממולא

 

מצרכים:

 

  • 4 בצלים גדולים קלופים
  • כוס אורז
  • כוס עגבניות מרוסקות
  • בצל גדול קצוץ ומטוגן
  • 3 שיני שום קתוש
  • כף נענע יבשה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית מלח
  • ורבע כוס שמן
  • 2 כפות רכז רימונים

 

לרוטב:

 

  • ליטר מים
  • חצי כוס מיץ לימון עם כף סוכר חום
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 

  1. חורצים חתך עמוק מצידו האחד של הבצל כמעט עד הסוף ומבשלים 6 דקות במים רותחים עם מעט מלח. מעברים למי קרח מסננים, מנגבים, ומפרידים את שכבות הבצל.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  3. מניחים את הבצל על משטח עבודה וממלאים בעזרת כף ומגלגלים תוך כדי הידוק.
  4. מסדרים את הבצלים בסיר שטוח כשפתח הבצל כלפי מטה.
  5. מרתיחים את הרוטב ויוצקים על הבצל, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה ולאחר מכן מבשלים כ-3 שעות על להבה נמוכה מאוד (אפשרי על פלטת שבת)

עגבניות ממולאות בקינואה

 

מצרכים

 

  • 3 עגבניות מוצקות
  • 4\3 כוס קינואה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • מעט מלח
  • כף סויה של אסם
  • חצי כפית כוסברה יבשה
  • בצל אחד מטוגן
  • ליבת העגבניות

 

אופן ההכנה-

 

  1. מרוקנים את העגבניות בעזרת כף פריזאית
  2. שוטפים את הקינואה ומסננים ומבשלים במים רותחים 20 דקות.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי וממלאים את חצאי העגבניות.
  4. מסדרים במגש ואופים כחצי שעה עד שהעגבניות צליות ויפות.

 

 חצילים ממולאים

 

מצרכים:

 

  • 2 חצילים גודל בינוני
  • 2 בטטות מאודות
  • 2 שיני שום
  • עלי שמיר טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פירורי פנקו של אסם
  • ביצה
  • לקישוט: טחינה.

 

אופן ההכנה:

 

  1. חוצים את החצילים לאורכם ובעזרת סכין חותכים שתי וערב ומטגנים על הצד הפתוח.
  2. מרוקנים את החציל ומרסקים את הפנים ושמים בקערה יחד עם הבטטה.
  3. מתבלים בשום מלח פלפל שמיר טרי וממלאים את החציל.
  4. מורחים בביצה ופירורי פנקו את חצאי החציל הממולא ואופים עד להשחמה וריכוך החציל כחצי שעה.
  5. לבסוף מקשטים בזילוף טחינה מתובלת בלימון ושום.

 



0 תגובות